Dorpshuis De Meuln in Sint Annen feestelijk geopend na renovatie

nieuws
Dorpshuis 'De Meuln' in Sint-Annen tijdens de verbouw. Foto: Casper Slotoom

Dorpshuis De Meuln aan het Molenpad in Sint Annen is zaterdag feestelijk geopend na een grondige renovatie. Het bestuur spreekt van een prachtige dag.

“Het was een verlate opening”, vertelt Alfred Stuiven van De Meuln lachend. “We zijn in de herfst van 2019 begonnen met de renovatie. Vorig jaar februari was het gereed. Dus eigenlijk is het gerenoveerde dorpshuis al anderhalf jaar klaar. Dat de opening nu pas plaatsvindt heeft te maken met corona. Lange tijd was er heel veel niet mogelijk. En zo’n opening wil je toch wat feestelijk aanpakken.”

Moderne aanbouw
De opening werd verricht door wethouder Inge Jongman (ChristenUnie). In september 2019 begonnen bestuursleden en dorpsbewoners met de sloopwerkzaamheden. Daarna werd begonnen met de opbouw. Zo werd er een compleet nieuwe vloer met vloerverwarming aangelegd, kwam er een moderne aanbouw en werd er een nieuw terras aangelegd. Ook hadden aardbevingen voor schade gezorgd. Deze schade werd aangepakt en opgelost. “We zijn ontzettend blij met het resultaat. Het is heel mooi geworden.”

Dorpshuis De Meuln is een belangrijk ontmoetingsgebouw voor de bewoners van Sint Annen. Zij omschrijven het gebouw als hun huiskamer waar veel georganiseerd wordt. De locatie versterkt heel erg de onderlinge band.

Een foto van de opening volgt later op deze pagina.