Werkzaamheden voor afvoer brugdek Gerrit Krolbrug van start

nieuws

Rijkswaterstaat is maandagochtend begonnen met voorbereidende werkzaamheden aan het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug. De werkzaamheden zijn nodig om de aangevaren brug naar een werf aan de Stockholmstraat te kunnen vervoeren.

Deze week gaat Rijkswaterstaat onder andere de verkeersdekken en de voetpaden van het brugdek verwijderen. Daarnaast wordt de drijver onder de brug horizontaal onder het beweegbare deel gedraaid en wordt de ballastwagen verwijderd.

Onderzoek naar herstel

De brug is, na de aanvaring in mei, uit de vaarweg getild. Inmiddels heeft Rijkswaterstaat onderzoek gedaan aan het landhoofd en de paalfunderingen van de brug. Deze blijken niet beschadigd te zijn.

De volgende stap in het onderzoek naar het herstel is het afvoeren van het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug. De brug wordt naar een werf aan de Stockholmstraat gebracht voor onderzoek naar een mogelijk herstel.

Aanvaring

De Gerrit Krolbrug werd in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei jongstleden aangevaren door een binnenvaarttanker. Bij de aanvaring ontstond grote schade aan de brug.