“KEI-week op de tocht door ongekend handelen van gemeente”

Het besluit van de gemeente Groningen om tijdens de KEI-week alleen informatieve elementen voor maximaal 500 mensen door te laten gaan, leidt tot een grote strop. Dat stelt de raadsfractie van Student en Stad.

De organisatie van de KEI-week krijgt krap drie weken voor het begin te horen dat de gemeente er een stokje voor steekt, aldus Student en Stad. Die maatregelen gaan verder dan het landelijk coronabeleid. De KEI-week bestaat uit 21 losse evenementen. Testen voor toegang geldt voor elk afzonderlijk moment. Daarmee voldoet de KEI- aan de voorwaarden van de rijksoverheid. Volgens Student en Stad heeft het besluit van de gemeente tot gevolg dat de hele KEI-week nu op de tocht staat. Bovendien heeft de gemeente haar besluit niet onderbouwd.

Fractievoorzitter Steven Bosch van Student en Stad zegt: “een bom leggen onder de introductieweek zorgt ervoor dat voor het tweede jaar op rij studenten Groningen niet goed leren kennen.” Hij vindt het bovendien vreemd dat de maatregelen van de gemeente worden ingesteld juist op het moment dat er een zeer sterke daling van het aantal besmettingen is.

Deel dit artikel: