Groningers maken vakantieplannen

De zomervakantie staat op het punt om te beginnen. Ondanks de coronacrisis gaan toch veel mensen op vakantie. Dit komt bijvoorbeeld door de recente versoepelingen die zijn ingegaan. Reisboekwinkel De Zwerver heeft het druk. 

‘De afgelopen vier weken waren heel erg druk, dan draai je veel uren. Ik merk het ook aan mijn personeel, iedereen loopt op de tenen’ vertelt Thijs Buiting, eigenaar van De Zwerver. In de zomer is het voor de winkel sowieso een drukke periode, maar noemt de drukte nu wel extreem.

Reisadviseur Karin Bakker van Personal Touch Travel ervaart dit toch anders. ‘Ik denk dat wanneer je een reisgids koopt dit makkelijker is aangezien mensen nu misschien liever de auto pakken. Ik hoop ook dat het op de reisbureaus wat drukker gaat worden’ zegt ze.

Wel merken beide partijen dat nog niet iedereen overtuigt is van een zorgeloze vakantie. ‘Ik hoor van veel klanten dat ze toch nog twijfelen om op vakantie te gaan’ vertelt Buiting.

De Groningers die wel gaan, bezoeken in ieder geval het liefste landen in Zuid-Europa. ‘Ik merk dat Griekenland het goed doet, ook prijstechnisch is dit een slimme keus’ vertelt Bakker. Buiting ziet juist dat Groningers boeken over Italië kopen. Engeland en Noorwegen zijn juist minder populaire vakantielocaties geworden.