Tijdens de coronacrisis heeft Piet de Koning zijn kookhobby weer opgepakt. De koning maakt gebruik van bijzondere kookprocessen zoals fermenteren en wecken. Zijn producten verkoopt hij op zijn website.
Piet de Koning is theatertechnicus van beroep. ‘Door de pandemie kwam mijn werk stil te liggen. Ik heb jaren geleden de koksopleiding gevolgd en vond het leuk om deze hobby weer op te pakken’, zegt de Koning. ‘Mijn inspiratie haalde ik uit de kok Ottolenghi. Deze kok gebruikt bijvoorbeeld zwarte knoflook, maar dat kun je nergens in de winkel kopen’, zegt hij. De Koning besloot te onderzoeken hoe hij zelf zwarte knoflook kon maken. ‘Het is een heel proces. Telkens mislukt het en dan begin je weer opnieuw’ zegt hij.
De Koning zijn specialiteit ligt bij het fermenteren. ‘Bij het fermentatieproces neem je verse groente, hier voeg je zout en een klein beetje water bij. Het zout dood de slechte bacteriën. Bij het fermenteren komen er melkzuurbacteriën vrij en die doen het werk’, zegt de Koning
Het einde van de coronacrisis lijkt in zicht. Dit betekent dat de theaters weer open gaan. ‘Als ik een theatershow heb die een maand duurt, dan kan ik een voorraad maken. Ik hoop het zo te kunnen combineren’, zegt de Koning.
Het herstel van de Dorkwerderbrug gaat zeker nog enkele weken duren. Bij een inspectie heeft…
Twee auto's zijn donderdagavond op elkaar geknald op de N370 tussen oprit Peizerweg en het…
De komende dagen is er veel bewolking met af en toe kans op lichte regen.…
De gemeente werkt op dit moment aan een vlonder in de Gorechtvijver in de Oosterparkwijk.…
Op de A28 tussen Groningen en Haren vond donderdag rond 17.45 uur een forse kop-staartbotsing…
Op de A7 ter hoogte van Hoogkerk vond donderdagavond een kop-staartaanrijding plaats tussen twee voertuigen.…