‘Twee nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 11 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend twee nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD negen infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met zes ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden zes besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Er werd door het RIVM geen melding gemaakt van nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen binnen de provinciegrenzen, net als donderdag.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 2 0 0 Midden Groningen 1 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 0 0 0
Veendam 3 0 0 Westerkwartier 1 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 0 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 2 0 0
Westerwolde 2 0 0
Totaal 11 0 0

Landelijk vonden de GGD’en 918 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 168 minder dan donderdag. Er werden 36 mensen opgenomen in een ziekenhuis met het coronavirus, waarvan vier op een IC. Twee mensen overleden aan COVID-19, één minder dan woensdag.

Deel dit artikel: