Storing bij teststraat in Stad; stappers worden weggestuurd

nieuws
Foto: Mirre van de Klok

Vrijdag stonden er lange rijen voor de coronateststraat aan de Bornholmstraat in Groningen. Een groot deel van de bezoekers moest echter zonder negatief testbewijs naar huis, omdat hun afspraak niet doorging. Een storing in de servers van Testen voor Toegang was daar de oorzaak van.

Volgens Stadsblog Sikkom begaven de landelijke servers van Stichting Open Nederland het aan het begin van de vrijdagmiddag. Veel mensen die vrijdagnacht een stapavond wilden houden met een negatieve coronatest, moesten daardoor onverrichter zake naar huis.

Volgens Testen voor Toegang worden mensen die een afspraak hebben gemaakt, weggestuurd bij de locatie. Het is onbekend hoe lang de storing gaat duren. Aan Sikkom stelt een woordvoerder dat er mogelijk dagen aan gewerkt moet worden.

Aanstaande middernacht gaat de nachthoreca voor het eerst dit jaar haar deuren weer openen. Om 0.01 uur gaan de deuren open voor mensen die een negatieve test bij zich hebben of volledig zijn gevaccineerd. Er bestaat de mogelijkheid voor horecazaken om de anderhalvemeterregel te handhaven, waardoor testbewijzen niet nodig zijn. Maar de meeste zaken in de Stad kiezen daar niet voor en werken met testbewijzen en soms met kaartverkoop.