Politie moet Noorderplantsoen opnieuw ontruimen, vijf aanhoudingen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf personen aangehouden bij een ontruiming van het Noorderplantsoen.

Agenten kwamen tegen het einde van de avond af op meldingen van geluidsoverlast in het Plantsoen. Bij aankomst bleek dat een groep van zo’n driehonderd man een feest hield. Daarbij werd overlast veroorzaakt door harde muziek en een kampvuur. De aanwezige bezoekers hielden zich niet aan de geldende coronamaatregelen.

Politiemensen riepen de aanwezigen op om te vertrekken. Slechts een deel gaf daar gehoor aan. Een ander deel keerde zich tegen de agenten waarbij met flesjes en blikjes werd gegooid. De politie moest uiteindelijk dertig agenten en vier politiehonden inzetten om het Noorderplantsoen te ontruimen. Vijf personen werden aangehouden. Drie voor het verstoren van de openbare orde en twee voor openlijke geweldpleging.

Ook de afgelopen twee dagen moest de politie al ingrijpen in het Noorderplantsoen. Ook toen werd er door een grote groep feest gevierd.

Deel dit artikel: