Kindcentrum Borgman in Oosterparkwijk gaat na zomervakantie open

nieuws
Impressie van de school door KAW-architecten

Na de zomervakantie krijgen kinderen van de Borgmanschool en  de Siebe Jan Boumaschool voor het eerst les in het nieuwe gebouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) Borgman Oosterpark aan de Klaprooslaan. Aanstaande vrijdag gaan de schoolkinderen, samen met kinderen van kinderopvang Pierewiet voor het eerst kijken in het nieuwe gebouw.

Na een wandeltocht naar hun nieuwe school, die door trommelaars en djembés wordt begeleid, lopen de kinderen door naar het Jopterrein. Daar krijgen ze allemaal een zonnebloem, een symbool voor de toekomst van de kinderen op het IKC. Rond half tien gaan de kinderen weer terug naar hun ‘oude stek’ waar ze een afscheidsfeestje vieren met allerlei activiteiten in de gebouwen en buiten op het plein op een stormbaan of een springkussen.

De scholen van Openbaar Onderwijs Groningen gaan met de kinderopvang van SKSG gezamenlijk verder. Onder de noemer IKC Borgman Oosterpark bieden ze onderwijs en opvang onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Deel dit artikel: