Haren-Haren gaat op aangepaste wijze door: “trots op de route”

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/bill_owen

Na een jaar overslaan door het coronavirus keert de fietstoertocht Haren-Haren dit jaar terug. Op zondag 4 juli kan er een tourfietsroute worden gereden tussen Haren en Odoorn, met startpunten in beide plaatsen.

Normaal gesproken voert de langste afstand naar het Duitse Haren, maar daar is van afgezien door het virus. “De regels zijn daar nog ietsje anders dan in Nederland en we konden daar pas vanaf 1 juni terecht, dus qua organisatie lukte het ons niet goed om dat weg te zetten”, zei organisator Jeroen de Grijs zaterdag in het OOG-radioprogramma Haren Doet.

Daarom wordt nu een route van 105 kilometer tussen Haren en Odoorn (en retour) gefietst, waarbij in beide plaatsen gestart kan worden. “Dat hebben we ook gedaan om twee redenen. Eén is om nog meer spreiding te krijgen, en twee is dat het toch een beetje raar is als je van Emmen naar Haren moet rijden en dan fiets je eigenlijk naar Odoorn toe, dan ben je vlak bij huis, moet je weer naar Haren en dan pak je de auto en ga je weer naar huis. Twee mooie locaties om te vertrekken en te genieten van onze achtertuin.”

Vanwege corona vindt er dit jaar nagenoeg niets plaats op de vertrekpunten. “Mensen krijgen een tijdslot mee, en dan wordt verzocht in dat tijdstip te vertrekken en ook aan te komen”, aldus De Grijs.

Inschrijven is al mogelijk, volgens de organisatie hebben zo’n driehonderd wielrenners dat al gedaan. Wat De Grijs betreft is de route van dit jaar een aanrader. “We hebben toevallig gisteren met een stuk of tien mensen de route helemaal gereden en de puntjes op de i gezet. Ik ben ook wel weer trots op deze route, hij is weer erg verrassend.” Voor mensen die niet zo ver willen rijden is er ook een route van ongeveer 50 kilometer, van Haren naar Balloo en terug.

Luister het interview met Jeroen de Grijs van Haren-Haren hier terug: