Gemeente en USG Restart helpen (ex)ondernemers aan baan

nieuws

De gemeente Groningen is een samenwerking aangegaan met adviesbureau USG Restart. Het doel is, ondernemers en anderen die getroffen zijn door de coronamaatregelen aan werk te helpen.

Ondernemers die gebruik maken van de tijdelijke overbruggingsregeling Tozo krijgen een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als de inkomsten door corona tot onder het sociaal minimum belanden. De gemeente verwacht dat sommige ondernemers stoppen met hun bedrijf en verder willen gaan in loondienst. Om deze mensen te begeleiden naar passend werk, heeft de gemeente het arbeidsdeskundig adviesbureau USG ingeschakeld.

USG Restart biedt ondernemers een intensief traject van drie tot zes maanden aan, waarin zij begeleid worden naar een baan in loondienst. Het kan namelijk een flinke omschakeling zijn voor een ondernemer die gewend is zelf beslissingen te nemen naar de regels van een vaste baan. Ook worden diverse cursussen en workshops aangeboden. Ondernemers die belangstelling hebben voor USG Restart kunnen contact opnemen met de afdeling Zelfstandigen van de Gemeente Groningen.