Studenten Minerva maken muurschildering in Van Mesdagkliniek

Om het leefklimaat te verbeteren, is er, op een enorme kale muur van vijf bij honderd meter, een muurschildering gemaakt in de Van Mesdagkliniek.

Studenten van grafische opleidingen bij Academie Minerva zijn, door de Van Mesdag Kliniek, gevraagd om de muurschildering te maken. Deze klus kunnen ze gebruiken in plaats van hun stage.

Personeel van Van Mesdag kreeg oog voor dit project, omdat personeel en bewoners door de coronacrisis anders tegen hun woonomgeving aan gingen kijken. Samen met de bewoners is er voor een ontwerp gekozen met rustige kleuren.

Volgens initiatiefnemer en onderzoeker Mariëtte van Denderen blijkt uit onderzoek dat een mooie omgeving bijdraagt aan positief gedrag. Het doel is dat de afbeeldingen inspirerend werken naar hun nieuwe toekomst. De muur grenst dan ook aan een gedeelte van de kliniek, waarin mensen wonen die bijna klaar zijn met hun behandeling.

 

Deel dit artikel: