Zorgnetwerk bereidt zich voor op zwart scenario rond corona

nieuws
Foto Martini Ziekenhuis. Vaccinatie tegen corona

De besmettingen met het coronavirus nemen toe in de drie noordelijke provincies. De verwachting is dat deze stijging de komende weken verder doorzet. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk.

Door de vele besmettingen en ziekte onder zorgpersoneel blijft de druk onverminderd hoog. Het aantal coronapatiënten in ons land is de afgelopen week met 10 procent gestegen. Daarom wordt het aantal Covid IC-bedden landelijk de komende week opgeschaald van 1350 naar 1450 bedden. Dat heeft ook gevolgen voor de noordelijke ziekenhuizen.

In Noord-Nederland wordt nu de laatste hand gelegd aan een plan ter voorbereiding op een zogenoemd zwart scenario. Dat gaat in als de druk op de zorgketen zo hoog wordt dat de zorg zonder aanpassingen niet meer goed kan worden geboden. De hoop is dat de piek van de derde golf meevalt. Hiervoor is het heel belangrijk dat mensen zich houden aan de voorzorgsmaatregelen en dat er snel gevaccineerd wordt. De planning is nog steeds dat vóór 1 juli alle volwassenen die dat willen een eerste prik hebben gehad.

Deel dit artikel: