Vaccinatiecampagne cliënten Wet Langdurige zorg van start

nieuws

Een prikteam heeft donderdagochtend om half tien de eerste prik gezet van een vaccinatiecampagne voor een kwetsbare groep mensen in instellingen en kleinschalige woonvormen in Groningen en de Kop van Drenthe.

Julia Kruijer, bewoner van wooncentrum de Noorderbrug in Groningen, kreeg de eerste prik. “We zijn ontzettend blij dat we eindelijk starten met het vaccineren van bijna 4000 mensen uit een zeer kwetsbare doelgroep”, aldus Sander Gerritsen, projectleider van het vaccinatieteam van Doktersdienst Groningen (DDG). “We zijn met open armen ontvangen. Instellingen en bewoners hebben met smart gewacht op die zo belangrijke, eerste prik. Tussen vandaag en ongeveer 20 maart zullen we 188 instellingen bezoeken.”

De doelgroep bestaat uit mensen met een eigen huisarts, met een indicatie in het kader van de Wet Langdurige zorg (WLz),verblijvend in instellingen en kleinschalige woonvormen. Het gaat om een diverse groep die wordt gevaccineerd met Moderna, een gevoelig vaccin dat onder zeer specifieke omstandigheden bewaard, vervoerd en toegediend dient te worden. Daarom is landelijk besloten dit te laten doen door de huisartsenspoedposten in plaats van de individuele huisartsen.