Afgelopen week bijna acht procent meer besmettingen in Groningen; ‘Alle wijzers in het rood’

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

In de afgelopen week vond de GGD in Groningen bijna acht procent meer besmettingen dan in week ervoor. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM over de epidemiologische situatie in Nederland.

Daarnaast is opvallend dat het RIVM geen melding maakt van overlijdens door COVID in Groningen tussen 23 en 30 maart. Dat terwijl er in de afgelopen week toch zeker overlijdens werden gemeld uit de provincie. Een week geleden maakte het RIVM nog melding van 7 overlijdens in de provincie.

In de provincie Groningen zijn sinds vorig jaar maart 29.300 infecties met het coronavirus gevonden. Volgens het rijksinstituut overleden in het afgelopen jaar 217 mensen aan COVID-19.

RIVM: ‘Alle wijzers op rood’

Landelijk vond het RIVM dertien procent meer besmettingen dan in de week van 16 tot en met 23 maart. Het reproductiegetal is iets gedaald in vergelijking met het getal van de week ervoor, maar is nog steeds volledig boven de 1. Dat betekent dat het aantal besmettingen in Nederland nog steeds toeneemt.

Het beloven een paar mooie lente dagen te worden volgens het RIVM: “Dus, houd ook als het zonnetje schijnt buiten 1,5 meter afstand tot anderen, blijf thuis als je klachten hebt, laat je testen en was je handen.”