Studenten Alfa-college bouwen raceboot op waterstof

nieuws
Foto via Alfa College

Zes studententeams van het Alfa-College gaan deze maand beginnen met de bouw van een raceboot op waterstof. Met de boot gaan de teams meedoen aan de Solar Boat Race Groningen, die van 26 tot 29 mei plaatsvindt.

Door het bouwen van de boot en deelname aan de race wil deze mbo-instelling zoveel mogelijk studenten op een inspirerende manier kennis laten maken met waterstof.“Juist omdat we samenwerken met bedrijven die ervaring hebben met de nieuwste technieken kunnen we onze studenten uitdagen deze toe te passen zodat ze eind mei een innovatieve raceboot te water laten”, zegt Birgit Baumann, docent Commercieel Energie Technicus bij het Alfa-college.

Bij de bouw van de waterstofboot werkt dit ROC onder andere samen met het Energy College en bedrijvenvereniging West.

Deel dit artikel: