11 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen; vijf sterfgevallen in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur 11 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het Rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden nog eens 38 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het RIVM maakt melding van vijf nieuwe sterfgevallen.

In de gemeente Groningen werden vier besmettingen minder vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. Er werd één inwoners van de gemeente  opgenomen in een ziekenhuis vanwege COVID-19. In de voorgaande vierentwintig waren er geen ziekenhuisopnames. Er werd tussen maandag- en dinsdagochtend één nieuw overlijden door corona gemeld bij het RIVM. Maandag maakte het RIVM geen melding van nieuwe doden door corona.

In de provincie als geheel vond de GGD 49 nieuwe besmettingen, drie meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden gevonden in de gemeente Westerkwartier (8). Twee inwoners van de gemeente  Oldambt werden  met corona opgenomen in een ziekenhuis. Inwoners van de gemeentes Oldambt (1), Westerwolde (1) en Midden-Groningen (2) overleden als gevolg van COVID-19. Maandag werden er in de gehele provincie geen overlijdens gemeld.

Minder besmettingen door sluiting testlocaties

Niet als in de voorgaande vierentwintig uur maakt het RIVM melding van lagere besmettingscijfers dan verwacht. Deze vreemde trendbreuk is het gevolg van de sluiting van meerdere testlocaties op zondag en maandag, als gevolg van de winterse weersomstandigheden.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 11 1 1 Midden Groningen 6 0 2
Stadskanaal 2 0 0 Het Hogeland 4 0 0
Veendam 1 0 0 Westerkwartier 8 0 0
Pekela 5 0 0 Eemsdelta 5 0 0
Oldambt 3 2 1 Overig 0 0 0
Westerwolde 4 0 1
Totaal 49 3 5

Landelijk maakt het RIVM melding van 1.779 nieuwe besmettingen, 494 meer dan gisteren. Dinsdagochtend lagen er 2.010 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 24 minder dan maandag. Bij het RIVM werden 85 overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag 25.