Qbuzz blijft tot 8 februari met minder bussen rijden

nieuws
Foto: Andor Heij

Vervoerder Qbuzz heeft de beperkte busdienstregeling, waarmee het sinds het begin van de lockdown-periode rijdt in Groningen en Drenthe, verlengd tot 8 februari.

Tijdens de lockdown-periode reizen er veel minder mensen met de bus. Daarom besloot de vervoerder onder andere om lijn 15, tussen het Hoofdstation en de Zernike Campus, tot het einde van de lockdown-periode stil te leggen. Ook lijn 71 tussen Hoogezand en Groningen rijdt niet tot 8 februari.

Qliner 300, tussen Groningen en Emmen, rijdt tot 8 februari met vier bussen per uur. Lijn 7 rijdt voortaan op maandag t/m zaterdag overdag door naar het Martini Ziekenhuis en P+R Hoogkerk.  Lijn 8 rijdt alleen nog tussen Hoogkerk via Hoofdstation naar Station Europapark. Lijn 9 rijdt alleen nog tussen Eelde via Hoofdstation naar Zernike. Lijn 10 krijgt in Hoornsemeer en tussen de Korrewegwijk en Station Noord een aangepaste route.

Eén ‘scholierenlijn’ blijft wel rijden, namelijk bus 637 tussen Zoutkamp en Groningen.

Deel dit artikel: