Omwonenden A28 willen dat geluidswal blijft staan

nieuws
Foto: Mart Verstraete.

Omwonenden van de Julianaweg/A28 willen dat de geluidswal tussen de ringweg en hun huizen blijft staan. Zij vrezen overlast van het verkeer.

Het gaat om het tracé tussen de Van Iddekingeweg en de Van Ketwichverschuurbrug. De bewoners willen eerst zekerheid  over het plaatsen van een nieuwe geluidswal. In de tussentijd moeten er dan andere geluidswerende maatregelen getroffen worden.

De huidige geluidswal moet verdwijnen omdat het asfalt verbreed wordt. Maar de omwonenden zeggen dat dit voorlopig nog niet aan de orde is, vanwege de financiële perikelen rond de aanpak van de zuidelijke ringweg. Onlangs hebben zij daarover een informatiebrief gekregen. Ze zijn daarom bang nog jaren overlast te hebben van het verkeer op de A28.

De bewoners zijn ook boos dat er veel groen is verdwenen langs de Julianaweg. Volgens hen was dat vaak onnodig en zij willen dat er nieuwe bomen en struiken geplant worden. Zo willen de bewoners een veilige en groene afscheiding langs de afrit Groningen  Zuid en het fietspad en de huizen langs de weg.