Herepoort gaat via twee nieuwe bouwroutes rijden bij aanleg verdiepte ligging Ring-Zuid

nieuws
Foto: Google Maps- Streetview

Aannemerscombinatie Herepoort gaat twee nieuwe bouwroutes gebruiken bij de aanleg van de verdiepte zuidelijke ringweg. Bouwverkeer zal de komende tijd ook gebruik gaan maken van de Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom.

Voor het vervoer van betonstorten, groot materieel en lange stalen buizen mag Herepoort gebruik maken van de Verlengde Lodewijkstraat om bij De Frontier te komen. In april en mei van dit jaar worden, op en rond de Verlengde Lodewijkstraat, de Helperzoom en het spoor, damwandplanken ingetrild en wordt het betonnen spoordek ingereden. In deze periode mag het bouwverkeer ook via de Helperzoom en de Goeman Borgesiuslaan rijden.

Volgens Aanpak Ring-Zuid ontvangen bewoners van deze straten, voorafgaand aan dit bouwverkeer, meer informatie over de werkzaamheden en de toegestane bouwroutes. Mensen die op straat een gevaarlijke situatie door bouwverkeer zien, worden gevraagd deze situaties door te geven aan het Loket Verkeer en Werkzaamheden. Dat kan via  050 – 367 89 89 of via loketverkeer.werkzaamheden@groningen.nl. Houd daarbij ook (indien mogelijk) het identificatienummer van het voertuig bij de hand.