Zorg over kwaliteit van onderwijs onder basisscholen

Op het schoolplein van basisschool de Ploeg is het nu nog druk. Maar dat is vanaf morgen anders. Gisteren werd bekend dat voor een periode van vijf weken alle scholen dicht gaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Ploeg vreest voor de kwaliteit van het onderwijs.

”We merken toch dat kinderen gewoon uitleg, instructie en elkaar nodig hebben. Op afstand kunnen de kinderen aan het werk worden gezet maar je kunt ze nooit zo bedienen als in een klas” vertelt basisschool directeur Bram van der Linden. Hij heeft begrip voor de keuze om de scholen te sluiten maar zag dit niet aankomen.

Ook vindt van der Linden een periode van vijf weken lang: ”Het is ondanks de kerstvakantie een lange periode. Vooral voor kinderen. Je merkt gewoon dat er onderdelen verloren gaan.”. Hij vertelt dat er na de vijf weken van sluiting er vervolgens een lange periode van herhaling aan zit te komen.

Ouders van leerlingen van basisschool de Ploeg maken zich volgens van der Linden vooral zorgen om de opvang van de kinderen.