Herinrichting Vestdijklaan gaat begin januari van start

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Om de Vestdijklaan opnieuw in te richten wordt de straat vanaf 11 januari voor al het verkeer afgesloten. In deze periode wordt er gewerkt aan de verkeersveiligheid en krijgt de straat een groener karakter.

Veel omwonenden en gebruikers melden al enkele jaren dat ze vooral het deel tussen de Van Ketwich Verschuurlaan en de oversteek bij het Ina Boudierplantsoen zeer onveilig vinden. Daarom gaat de snelheidslimiet in het gebied omlaag van 50 naar 30 km per uur, omdat er vaak te hard wordt gereden. Ook maakt veel sluipverkeer gebruik van de weg. De verkeersmaatregelen moeten dit gaan ontmoedigen.

Het aantal bomen in de straat wordt verdubbeld en er komt een brede strook met planten. Ook komen er groene, waterdoorlatende parkeerplaatsen in plaats van stenen parkeerplaatsen.

De werkzaamheden duren uiterlijk tot en met eind april 2021. Omwonenden kunnen hun woning bereiken en ook hulpdiensten worden doorgelaten.

 

Deel dit artikel: