Eredoctoraat RUG voor Feike Sijbesma

nieuws
Koning Willem Alexander bezoekt nagelstudio, kapper etc in winkelcentrum Stein en vraagt uitbaters of en hoe ze uit de voeten kunnen met de 1,5 meter-economie..Ermindo Armino

De Rijksuniversiteit Groningen verleent op 22 januari een eredoctoraat aan industrieel Feike Sijbesma. Dat gebeurt tijdens een ceremonie die deel uitmaakt van de Internationale Klimaatadaptatieweek.

De voormalige topman van DSM ontvangt het eredoctoraat uit handen van Rector Magnificus Cisca Wijmenga. Sijbesma wordt daarmee beloond voor zijn grote maatschappelijke betrokkenheid als vooruitstrevende industrieleider van Nederland. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries zegt: “Vooral zijn grote inzet in het tegengaan van ondervoeding, voor het klimaatvraagstuk en duurzaamheid maakt hem een waardige eredoctor. Hij heeft vanuit DSM een belangrijke rol gespeeld in verduurzamingsprocessen en zijn stem gebruikt om de maatschappelijke betrokkenheid van multinationals sterk te benadrukken en vorm te geven.”

De RUG organiseert in januari samen met Klimaatadaptatie Groningen en andere kennisinstellingen de Open University on Climate Adaptation. Verschillende feestelijke evenementen komen samen in een academische dag in de Martinikerk op 22 januari, Vanwege de coronacrisis gebeurt dat digitaal. ’s Ochtends worden leden van het klimaatpanel van de VN geïnterviewd door Twan Huys en ’s middags is een academische plechtigheid met drie Nobelprijswinnaars. Speciale gast is de eredoctor van 2018, Ban Ki-moon, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties.