125.000 kaarten voor Groningers bevingsgebied om naar koning te sturen

nieuws
Foto via Groninger Bodembeweging

De Groninger Bodem Beweging gaat vanaf woensdag 125.000 voorgedrukte kaarten verspreiden, die inwoners van het aardbevingsgebied aan Koning Willem-Alexander kunnen sturen. Daarmee wil de GBB de aandacht van de Koning vestigen op de gaswinningsproblematiek.

Een cartoon van Eric van der Wal (Pluis) siert de voorkant van de kaart. Deze stelt de koning voor die de troonrede voorleest: “Laten we ook even weer dit jaar wat woorden besteden aan Groningen”. Op de achterkant van de ansichtkaart kunnen Groningers een persoonlijk wens schrijven voor de vorst.

De GBB hoopt dat er massaal gehoor wordt gegeven aan de actie. “Hopelijk helpt een kaart aan de koning om te laten zien dat de problemen hier nog verre van opgelost zijn”, vertelt GBB-voorzitter Jelle van der Knoop. “De koning is immers het staatshoofd. Het is dus belangrijk dat hij zich blijft realiseren wat hier aan de hand is.””

Het adres van koning Willem-Alexander staat al voorgedrukt op de kaart. Alleen een postzegel moet nog geplakt worden. Wie ook een kaart wil versturen, kan tot 1 januari een e-mail sturen naar communicatie@groninger-bodem-beweging.nl met vermelding van naam en adres. De kaart wordt dan opgestuurd.