RUG op gedeelde vierde plaats klassieke universiteiten

nieuws
Foto: maps.google.nl

De Rijksuniversiteit Groningen staat in de Keuzegids van dit jaar op de vierde plaats op de ranglijst van elf klassieke universiteiten.

De top drie wordt gevormd door Nijmegen, Amsterdam (VU) en Utrecht. De RUG en de Universiteit Leiden delen de vierde plaats. De manier van beoordelen is dit jaar aangepast vanwege corona. Studenten is niet naar hun mening gevraagd over hun opleiding en daarom is het oordeel van vorig jaar opnieuw meegenomen.

Zeven bacheloropleidingen aan de RUG krijgen in de keuzegids het kwaliteitszegel Topopleiding, en daarmee behoren ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs. Twee studies staan net als vorig jaar in de top vijf van best beoordeelde universitaire bacheloropleidingen, namelijk Archeologie en Minorities & Multilingualism. De beste bacheloropleiding van de RUG is Archeologie met 93 punten.

De Keuzegids wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op universitaire bacheloropleidingen.