RIVM: ’35 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen; 79 in provincie’

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de gemeente Groningen is sinds donderdagochtend toegenomen met 35 infecties. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM, die vrijdagmiddag werden gepubliceerd. In de rest van de provincie werden nog eens 44 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Het RIVM registreerde 9 meer infecties in de gemeente Groningen dan donderdag. Het aantal nieuwe besmettingen in de provincie daalde juist ten opzichte van de voorgaande 24 uur (negen minder).

In de Ommelanden vond de GGD de meeste besmettingen in de gemeente Westerkwartier (11). Drie patiënten, afkomstig uit de gemeenten Oldambt, Pekela en Het Hogeland, werden opgenomen in een ziekenhuis. Afgelopen donderdag werden er geen ziekenhuisopnames gemeld

In de provincie werden geen nieuwe overlijdens door het coronavirus gemeld aan het RIVM. Donderdag registreerde de rijksdienst nog twee overlijdens door COVID-19 binnen de provinciegrenzen.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen tussen zondag- en maandagochtend per gemeente:
Appingedam 0 Pekela 1
Delfzijl 1 Oldambt 4
Groningen 35 Westerwolde 2
Loppersum 0 Midden-Groningen 5
Stadskanaal 10 Hogeland 8
Veendam 0 Westerkwartier 11
Overig 2   Totaal 79

In heel Nederland werden 7272 nieuwe besmettingen vastgesteld, 288 meer dan gisteren. Landelijk werden 213 nieuwe patiënten opgenomen in ziekenhuizen, waarvan 33 op een IC. Bij het RIVM zijn 118 overleden COVID-patiënten gemeld.

Deel dit artikel: