Politie slingert 56 mensen op de bon tijdens verkeerscontrole

nieuws
Foto 112groningen.nl

De politie in Groningen heeft afgelopen donderdag een grote verkeerscontrole uitgevoerd in de gebieden Groningen-Zuid en Groningen-West. Tijdens de controle kregen 56 weggebruikers een prent, waaronder 38 fietsers die geen licht voerden.

De controle vond plaats aan de Helperzoom (bij de skatebaan), aan de Hereweg (bij de Papiermolenlaan) en op andere plekken in het zuiden en westen van Groningen.

Naast de verlichting werden er ook boetes uitgedeeld voor andere overtredingen. Zo hielden acht mensen een telefoon vast tijdens het rijden, vier in de auto en vier op de fiets. Ook werden mensen bekeurd voor rijden onder invloed van drugs, rijden zonder rijbewijs, snelheidsovertredingen en technische gebreken aan voertuigen.