AFGELOPEN: FC Groningen – Vitesse (1-1)

FC Groningen treedt vanavond in eigen huis aan tegen het goed presterende Vitesse, de nummer twee van de Eredivisie. De Trots van het Noorden zal haar sterke seizoenstart een vervolg willen geven tegen de Arnhemmers. Volg het duel hier vanaf 20:00.

AFGELOPEN. FC Groningen speelt gelijk tegen Vitesse in een evenwichtige wedstrijd. De eindstand na negentig minuten: 1-1.

88’ Grote mogelijkheid voor El Hankouri. Hij schiet de bal echter in de handen van doelman Pasveer.

87’ Matusiwa neemt een afvallende bal op de poffert en die bal scheert langs de paal.

77’ Een voorzet van Van Hintum is net te lastig voor Balk om uit te halen.

73’ Dubbele wissel bij FC Groningen: Remco Balk en El Hankouri komen binnen de lijnen voor Gudmundsson en Joosten.

63’ Wat gebeurt er bij Broja? Hij staat vrij voor Padt, dribbelt om de doelman heen en schiet recht voor open doel hoog over. Dit was een eitje zou je zeggen.

55’ Een gele kaart voor Dammers. Zijn vijfde van het seizoen. Dit betekent dat hij er volgende week niet bij is in eigen huis tegen Willem II.

54’ Een gele kaart voor Van Hintum na een flinke charge op Daza.

46’ Er is afgetrapt voor het tweede bedrijf.

Even later is het rust. Door een late tegentreffer gaan de Groningers aan de thee met een ruststand van 1-1.

45’ En zo staat het weer gelijk. Openda kan scoren voor Vitesse na slecht verdedigen van FC Groningen bij een Arnhemse vrije trap.

29’ WAT EEN DOELPUNT ZEG! Patrick Joosten besluit van een flinke afstand uit te halen en krult de bal schitterend achter Pasveer. 1-0 voor FC Groningen!

22’ FC Groningen en Vitesse houden elkaar in evenwicht. FC Groningen weet bij vlagen kansen te creëren.

11’ Matus Bero kreeg een vrije schietkans en haalt uit. De Vitessenaar ziet de bal via de onderkant van de lat op, maar niet over de lijn eindigen.

11’ Er klinkt vuurwerk buiten het stadion. Spikkels fonkelen aan de lucht.

1’ Er is afgetrapt bij FC Groningen – Vitesse.

Bij FC Groningen doet Dankerlui niet mee wegens een schorsing. Hij wordt vervangen door Joel van Kaam wat betekent dat dit de eerste keer is dat de gebroeders Van Kaam samen in de basis starten. Alessio Da Cruz speelt wegens ziekte niet mee bij FC Groningen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een steunbetuiging van Groningse boeren aan het adres van de Trots van het Noorden. Agrariërs die normaliter in een skybox zaten, besloten met trekkers, toeters en spandoeken de club te steunen voor het stadion zo’n uur voor de wedstrijd.

Opstelling FC Groningen: Padt, Joel van Kaam, Dammers, Itakura, Van Hintum; Matusiwa, Daniël van Kaam, El Messaoudi, Gudmundsson; Strand Larsen, Joosten

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dasa, Doekhi, Rasmussen, Openda, Tronstad, Broja, Tannane, Hajek, Bero, Wittek

Scheisrechter: Björn Kuipers