Lijst Calimero wil stop op papierverspilling magazine voor alumni

nieuws
foto: Bob de Vries

De Rijksuniversiteit Groningen moet stoppen met het drukken van het alumnimagazine “Broerstraat 5”. Dat stelt de studentenpartij Lijst Calimero. Alumni zijn oud-studenten.

Bij elke editie krijgen veel studentenhuizen meerdere kopieën voor oud-huisgenoten die al tijden niet meer op dat adres wonen. Sommige adressen krijgen wel zeven exemplaren op de deurmat. “Dat strookt niet met de duurzaamheidsdoelstellingen van de RUG”, aldus fractievoorzitter Rozemarijn Gierkink.

Het is volgens Lijst Calimero al de derde keer in een jaar tijd dat hier in de Universiteitsraad naar gevraagd wordt, maar tot nu toe is hier niets mee gebeurd. Het College van Bestuur vindt dat alumni zelf hun adres moeten aanpassen. Lijst Calimero erkent wel het belang van het magazine, maar stelt voor om voortaan met een opt-in systeem te werken. Dat betekent dat alumni zelf actief moeten kiezen om het blad te ontvangen.

Als het College van Bestuur niet ingrijpt, wil de partij met elke volgende editie een grote inzamelingsactie houden, en alle overbodige exemplaren afleveren op het bestuursgebouw.