Genomineerden Hendrik de Vriesstipendium bekend

nieuws
Foto: CBK Groningen

De namen van de genomineerden voor het Hendrik de Vries-stipendium 2020 zijn bekend. De vakjury heeft drie namen geselecteerd voor het stipendium voor Beeldende Kunst, en vier namen voor Literatuur.

Het stipendium is een jaarlijks terugkerende aanmoedigingsprijs voor jonge professionele Groninger kunstenaars. De genomineerden voor Beeldende Kunst zijn Joyce Zwerver, Jui-Tsz Shiu en Marnix Sixma. De kanshebbers voor Literatuur zijn Sander Blom, Anna Dijk, Marcelo Austin Martinez en Yvonne Zeegers.

De jury was blij met de vele aanmeldingen, 24 voor Beeldende Kunst en negen voor Literatuur. Er is veel variatie, van novelles tot podcasts, en van een literaire stadswandeling tot een installatie.

Wethouder Paul de Rook maakt op 12 december de door de jury gekozen winnaars bekend. Dat gebeurt in aangepaste vorm tijdens het evenement Wildvang in het Centrum Beeldende Kunst. De genomineerden maken bovenop het stipendium van zesduizend euro kans op een publieksprijs van duizend euro. Begin decenber kan er online gestemd worden.