Auto botst op boom bij ernstig ongeluk, bestuurder uit auto geslingerd

Bij een ernstig verkeersongeluk op de Pop Dijkemaweg in de stad Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto op een boom gebotst. Daarbij zijn drie mensen gewond geraakt. Dat meldt Martin Nuver van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 02.15 uur op het weggedeelte tussen de kruising met de H. Ridderstraat en de Stadsweg. Behalve de politie en een ambulance werd ook de Groninger brandweer opgeroepen. “Het gaat om een eenzijdig verkeersongeluk”, vertelt Nuver. “Door nog onbekende oorzaak is een auto op een boom gebotst. De bestuurder, een 30-jarige man uit Zuidwolde, is door de klap uit de auto geslingerd. In het voertuig zaten in totaal drie personen. De andere twee inzittenden, twee vrouwen uit Stad, konden zelf uit het voertuig komen maar raakten wel gewond. Eén van hen werd opgevangen door buurtbewoners.”

Met spoed naar ziekenhuis
Ambulanceverpleegkundigen zijn direct eerste hulp gaan verlenen aan de drie slachtoffers. “Zij werden daarbij geassisteerd door het Mobiel Medisch Team, het MMT. Eén van de slachtoffers is na stabilisatie met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De andere twee zijn zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht. Brandweerlieden hebben schermen geplaatst rond de plaats van het ongeluk om daarmee het zicht voor toeschouwers te ontnemen.”

Motorblok ligt twintig meter verderop
Volgens Nuver is de schade groot. “De auto is zwaar beschadigd. De klap is ook zo heftig geweest dat het motorblok uit de auto is gesprongen. Die ligt twintig meter verderop tegen een woning aan.” De Pop Dijkemaweg is vanwege het verkeersongeluk afgesloten voor het verkeer. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel: