Vier meiden overvallen op fietspad Garsthuizermaar (update)

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Vier meiden zijn zondagavond overvallen op het fietspad Garsthuizermaar nabij de Groningse wijk Beijum. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De overval werd rond 21.40 uur gemeld. “Het is gebeurd op het fietspad Garsthuizermeer tussen het Meedenpad en de Fossemaheerd. Ik sprak zojuist met een agent en die vertelde mij dat de vier meiden bedreigd zijn door één of meerdere jongens. Daarbij is een mes gebruikt.” Een woordvoerder van de politie laat weten dat één van de meisjes haar telefoon af moest staan. Voor de rest zou er niets buit zijn gemaakt. In de omgeving is men op zoek geweest naar de daders. Zij zouden minderjarig zijn geweest en zouden tijdens de overval zowel mondkapjes als bivakmutsen gedragen hebben.”

Volgens Ten Cate waren de meisjes hevig geschrokken en behoorlijk aangedaan. “Politieagenten hielden voorbijgangers staande om te vragen of ze ook iets gezien hadden.” Mensen die zondagavond rond 21.30 uur iets verdachts gezien hebben, of meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Update 19 oktober 2020 16.30 uur:

De politie heeft inmiddels een signalement afgegeven voor de vermoedelijke daders. Het zou gaan om twee jongens van ongeveer 16 a 17 jaar oud. Ze hadden allebei een getinte huidskleur. Ook hebben de vermoedelijke verdachten twee fietsen achtergelaten. Tips kunnen gedaan worden via 0900-8844, via 0800-7000 (anoniem) of via een PB op Facebook. Houdt daarbij zaaknummer 2020288234 bij de hand.

Deel dit artikel:
Adverteren?