Gewonde bij schietpartij in Huygensstraat; dader nog niet gevonden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een schietpartij in de Huygensstraat in de Groningse Grunobuurt is dinsdagavond een persoon gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart. Om de dader op te sporen werd Burgernet ingezet, maar de man is nog niet gevonden.

De melding van de schietpartij kwam rond 20.40 uur bij de hulpdiensten binnen. “Het schietincident heeft plaatsgevonden aan de Huygensstraat”, meldt een politiewoordvoerder. “Daarbij is een man gewond geraakt. Het slachtoffer is voor verdere hulpverlening overgebracht naar het ziekenhuis. Op dit moment is er nog geen verdachte aangehouden. Wij doen onderzoek naar het incident.” Over de ernst van de verwondingen is niets bekend.

Tekst gaat verder onder de foto


Politieagenten doen onderzoek op straat. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Burgernetactie op touw gezet
Vanwege het incident is de politie op zoek naar een blanke man. “Deze man heeft een slank postuur, is ongeveer 1.85 meter lang, is kaal en droeg ten tijde van het schietincident een bomberjack, die vermoedelijk blauw van kleur is. Een getuige heeft aangegeven dat de man na het incident er op een fiets vandoor is gegaan in de richting van het Hoornsediep. Mensen die de man gezien hebben, of weten waar hij verblijft, wordt dringend geadviseerd om zelf geen actie te ondernemen maar om direct 112 te bellen.”

“Agenten zoeken met behulp van zaklampen naar sporen”
In de Huygensstraat startte de politie een groot onderzoek. “Er lopen hier diverse agenten rond die allemaal zware vesten dragen”, meldt Mike Weening van Weening Fotografie. “Ze zijn zowel bij de portiekflat als op straat bezig met een onderzoek. Daarbij lijken ze met behulp van zaklampen op zoek te zijn naar aanwijzingen en kogelhulzen.” Rond 21.20 uur gaan de zware vesten uit en arriveert ook de technische recherche in de straat even later gevolgd door medewerkers van de forensische opsporing. In het onderzoek wordt later in de avond ook een balkon van één van de woningen betrokken.

Verdachte nog niet aangehouden
De politie laat rond 23.00 uur weten dat het onderzoek in de straat is afgerond. “De verdachte is nog niet aangehouden”, zegt de politiewoordvoerder. “Ons onderzoek gaat echter verder. Heeft u tips of informatie dan kunt u dit met ons delen op telefoonnummer 0900 88 44. Heeft u camerabeelden van de Huygensstraat in de richting van het Hoornsediep dan komen we ook graag in contact met u.”

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:
Adverteren?