Framevoetbalproject van FC Groningen maakt kans op 100.000 euro

nieuws
Foto: Kids United / G-Team van FC Groningen (via Facebook)

Het project Framevoetbal on Tour van FC Groningen is genomineerd voor een geldprijs van 100.000 euro als het ‘Beste maatschappelijke project Eredivisie.’

FC Groningen wil met Framevoetbal on Tour de sport zichtbaar maken op scholen of rondom thuiswedstrijden en zo meer begrip creëren voor sporters met een handicap. De club is de enige vereniging in het Noorden die Framevoetbal aanbiedt. Met het te winnen geldbedrag wil de club, samen met Kids United, meer speciale rollators aanschaffen die nodig zijn voor de sport en niet worden vergoed door de verzekering.

Drie van de negen kanshebbers vallen uiteindelijk in de prijzen en krijgen via de Vriendenloterij een geldbedrag om de plannen verder uit te rollen. Het publiek kan stemmen tot en met woensdag 4 november via de website van de Vriendenloterij. Onder de stemmers worden vijf voetbalshirts verloot.

Deel dit artikel: