Anjerplein in Haren wordt verkeersveiliger gemaakt

nieuws
Foto: Google maps

Op het Anjerplein in Haren zijn de werkzaamheden gestart om de straat verkeersveiliger te maken. Dat laat de gemeente Groningen weten.

De werkzaamheden worden uitgevoerd omdat er vanuit de buurt meldingen waren gekomen van mensen die problemen hadden met parkeren en met de looproutes naar de ondergrondse containers in de straat. De gemeente heeft vervolgens een plan van aanpak gemaakt waarmee nu een aantal aanpassingen en verbeteringen worden doorgevoerd.

Zo is er voor gekozen om de parkeervakken tegenover de supermarkt, waar normaal gesproken de viskar staat, aan te passen. De gemeente verwacht dat door deze aanpassing de veiligheid van overstekende voetgangers verhoogd wordt. Daarnaast wordt er aan de kant van het gezondheidscentrum een geasfalteerd fietspad aangelegd die voor een betere verbinding gaat zorgen. Aan de Anjerlaan wordt een voetpad verlengd waardoor het parkeerterrein ter hoogte van de kruising Korenbloemweg met de Anjerlaan beter verbonden is met het plein. Ook gaat er meer groen worden aangeplant.

Deel dit artikel: