Bulkwagen gekanteld op rotonde Ruskenveen

Bij een verkeersongeluk dinsdagmiddag op de rotonde Ruskenveen nabij Hoogkerk is een bulkwagen gekanteld. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is onbekend”, vertelt Ten Cate. “Op de rotonde is de bulkwagen, die achter een vrachtwagen hing, gekanteld. De vrachtwagen is daarbij overeind gebleven. De rotonde is vanwege het ongeluk deels afgesloten. Niemand raakte gewond.”

Inhoud overgepompt in andere vrachtwagen
Behalve de politie en de provincie Drenthe is ook de Groninger brandweer ter plaatse. Brandweerlieden hebben de weg schoongespoten. “Een tweede bulkwagen is ter plaatse gekomen. Medewerkers hebben de inhoud van de gekantelde wagen overgepompt in de andere wagen. Het waterschap is ter plaatse om een sloot te inspecteren”, vertelt Mike Weening van Weening Fotografie.

Calciumoxide
Naar verluidt was de bulkwagen geladen met Calcium (Ca) of Calciumoxide (CaO). Een bergingsbedrijf is met een kraan ter plaatse om de wagen te kunnen bergen. Hoe lang deze werkzaamheden gaan duren is onbekend.

Later meer.


De situatie op Ruskenveen dinsdagmiddag. De wegen die in het zwart zijn aangegeven zijn afgesloten. De rode wegen zijn open. Foto: Google Maps / bewerking Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: