Storing laat fietsers en automobilisten lang wachten voor overweg Peizerweg

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een sein- en wisselstoring op het baanvak tussen Groningen en Leeuwarden zorgde er vrijdagmiddag voor dat fietsers en automobilisten lang moesten wachten voor de spoorwegovergang bij de Peizerweg.

De problemen ontstonden rond 17.15 uur. Tussen het Hoofdstation en Hoogkerk konden de seinen en wissels niet goed bediend worden. Dit had ook gevolgen voor de overwegen. De spoorwegovergang Peizerweg bleef langere tijd gesloten. Dit leidde tot een lange wachtrij aan fietsers, voetgangers en auto’s. Om er voor te zorgen dat er geen onveilige situaties ontstonden kwamen politieagenten ter plaatse die het verkeer in goede banen leidden.

Door de storing moesten de treinen stapvoets rijden. Voor de stoptreinen betekende dit een vertraging van 15 minuten. De sneltreinen van 17.42 en 18.42 uur uit zowel Groningen als Leeuwarden werden opgeheven. Rond 18.00 uur waren de problemen opgelost.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Deel dit artikel: