Rutte: ‘Groningse horeca gaat om één uur dicht’

nieuws
Foto: Arenda Oomen - rijksoverheid.nl

De Veiligheidsregio Groningen is vrijdagmiddag officieel bestempeld als ‘zorgelijke regio’ als het gaat om het coronavirus. Dat maakte premier Rutte bekend tijdens een persconferentie.

Vanaf zondagavond 18.00 geldt voor de provincie Groningen daarom een sluitingstijd voor de horeca om twaalf uur. Dan moet ook het ‘zaallicht’ aan en om één uur moet het licht uit.

Ook mogen er geen bijeenkomsten van meer dan vijftig mensen zijn, ook buiten. Grotere bijeenkomsten moeten gemeld worden. Uitzondering daarop zijn gelegenheden waar doorstroom is, zoals horecagelegenheden en winkels. Ook religieuze bijeenkomsten mogen doorgaan met meer mensen, maar wel met de gebruikelijke maatregelen.

Ook komen er mogelijk extra maatregelen voor de provincie. Vrijdagmiddag om 16.30 uur houdt burgemeester Koen Schuiling, als voorzitter van de Veiligheidsregio, een persconferentie waar de maatregelen worden toegelicht en mogelijk worden aangevuld.

Dezelfde maatregelen gaan gelden voor de Veiligheidsregio’s Gelderland-Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Zuid-Holland-Zuid, Gooi en Vechtstreek, Zaanstreek-Waterland en Flevoland.

Deel dit artikel: