Park Meerstad officieel geopend met expositie

Het landkunstproject Park Meerstad werd vrijdagmiddag, na zes jaar bouwen, feestelijke geopend met de start van de expositie ‘Kunst is mijn natuur’. Zo’n 130 kunstwerken, die speciaal voor deze expositie zijn gemaakt, worden tentoongesteld in het park.

Meerstadjers zelf kunnen al een tijdje genieten van het tien hectare grote landkunstproject. Zowel Stadjers als ‘Meerstadjers’ moeten het nieuwe park gaan vinden. De hoop is dat het park daarmee het derde grote park in de gemeente Groningen wordt.

Onder andere stadsdichter Renee Luth, dichter Myron Hamming, tekstschrijver Roelie Vuitton en celliste Judith Groen droegen werk voor bij de opening. In totaal hebben 190 kunstenaars uit de regio zich aangemeld voor deelname. 85 kunstenaars exposeren tot en met 27 september hun werk in het park.

De expositie ‘Kunst is mijn natuur’ gaat vrijdag om 17.00 uur open voor publiek.

Deel dit artikel: