AFGELOPEN: FC Groningen – PSV (1-3)

sport
Foto Sportphotoagency.com FC Groningen - PSV

Wat is er een hoop gebeurd tussen de wedstrijd van vandaag en de laatste competitiewedstrijd van FC Groningen op 8 maart 2020: beiden FC Groningen – PSV. Niemand wist op 8 maart dat er het volgende half jaar niet gevoetbald zou worden, laat staan daarna met de gepensioneerde Arjen Robben. Kan FC Groningen hoge ogen gooien bij de seizoenstart? Volg het hier live vanaf 16:45.

 

Afgelopen. FC Groningen heeft haar eerste competitiewedstrijd niet in winst weten om te zetten. PSV was een maatje te groot voor de Groningers. De rentree van Arjen Robben werd overschaduwd door zijn uitvalbeurt na een half uur.

 

90+1’ Zes minuten extra tijd.

86’ Afgelopen, klaar uit. PSV maakt 1-3. Cody Gakpo benut een goed uitgespeelde counter.

83’ Padt stopt de penalty! Hij maakt zijn naam waar als penaltykiller.

80’ Penalty voor PSV. Vermeend hands van Van Kaam. Wordt op een halve meter afstand tegen zijn arm geschoten.

79’ Gele kaart voor Padt die een overtreding maakt. Gelukkig buiten het strafschopgebied.

74’ Een enorme fout van Dammers wordt niet afgestraft door PSV. Malen schiet op de paal.

73’ Van de lijn gehaald.. Een erg mooie aanval van FC Groningen strandt bij een  omhaal van Suslov die door Teze van de lijn wordt gehaald.

70’ Wissel bij PSV: Ihattaren komt in de ploeg voor Mauro.

57’ ZO GAAT HET SNEL. TREFFER VOOR PSV. Donyell Malen wordt weggestoken en faalt niet oog in oog met Padt.

54’ EN DAT IS EEN DOELPUNT VOOR FC GRONINGEN! Thomas Suslov, vervanger van Arjen Robben, kan na een blunder van Mvogo vrij binnen schieten! 1-1.

53’ Een erg mooi afstandsschot van Lundqvist vliegt net naast! Het publiek gaat erachter staan.

46’ PSV heeft afgetrapt voor de tweede helft.

 

Rust. FC Groningen heeft twee flinke dompers te verduren gehad. Arjen Robben viel na een half uur geblesseerd uit, vier minuten later scoorde Gakpo namens PSV. Ruststand: 0-1.

 

44’ Lundqvist haalt uit van afstand! Lastige bal voor Mvogo.

40’ El Hankouri kruipt naar binnen en schiet de bal in het zijnet.

39’ Gele kaart voor Lundqvist.

34’ DOELPUNT VOOR PSV. Cody Gakpo schiet binnen namens de Eindhovenaren.

30’ Einde wedstrijd voor Arjen Robben. Hij kreeg een duw van Rosario en ging naar de grond. Lijkt op een spierblessure. De aanvaller verlaat geëmotioneerd het veld. Hij wordt vervangen door Thomas Suslov.

25’ Sam Lammers schiet rakelings naast namens de Eindhovenaren. FC Groningen heeft het lastig om onder de Brabantse druk uit te komen.

19’ Oef! Damil Dankerlui besluit een afvallende bal op de pantoffel te nemen van twintig meter afstand. De bal gaat een meter naast het doel.

16’ Tot nu toe buiten de fantastische reddingen van Padt niet heel veel spektakel in het HCM-stadion.

6’ Sergio Padt met twee wereldreddingen. Sam Lammers komt vrij voor de keeper, maar Sergio Padt denkt daar het zijne van.

1’ Gele kaart voor Damil Dankerlui.

1’ Arjen Robben heeft afgetrapt. Het Eredivisie-seizoen 2020/2021 is voor FC Groningen nu officieel begonnen!

 

Wat is het fijn dat de Eredivisie weer is begonnen. Het is raar zonder 10.000 mensen op de tribune, zonder zingen en juichen. Het is raar elkaar na 6 maanden zonder voetbal niet een hand of een knuffel te kunnen geven. Maar we mogen weer genieten van de Trots van het Noorden. Veel nieuwe gezichten ten opzichte van vorig seizoen. De aanvoerdersband is vertrokken van de arm van de naar Derby County getransfereerde Mike te Wierik en Arjen Robben heeft de eervolle band overgenomen. Jorgen Strand Larsen is naar de club gehaald als de nieuwe nummer negen. Kan FC Groningen het seizoen sterk openen tegen de nummer vier van vorig jaar?

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, Van Hintum; Van Kaam, Matusiwa, Lundqvist, El Hankouri; Robben, Strand Larsen

Opstelling PSV Eindhoven: Mvogo, Dumfries, Teze, Boscagli, Max; Gakpo, Rosario, Thomas; Mauro, Lammers, Malen

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Deel dit artikel: