Nieuwe traumahelikopter voert trainingsvluchten uit op Eelde

nieuws
Foto: Ruben Huisman - 112groningen.nl

Op Groningen Airport Eelde worden woensdagavond trainingsvluchten gehouden met een nieuwe traumahelikopter. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De traumahelikopter, de PH-LLN, arriveerde eind mei in Nederland. De helikopter maakt onderdeel uit van een serie van vier toestellen. Enkele weken geleden werden er op Eelde al trainingsvluchten gehouden met de PH-TTR. “De trainingen met de LLN duren tot 20 oktober”, vertelt Martin Nuver van 112groningen.nl. “In deze periode wordt er regelmatig met de gele helikopter gevlogen. Vanavond bestaan de trainingen voornamelijk uit het opstijgen en landen.”

De LLN en de PH-UMC, die ook tot de nieuwe serie behoord, hebben twee oude helikopters uit 2004 vervangen. Eén van deze oude helikopters stond op Rotterdam, de andere was een reserve-helikopter die op Lelystad gestationeerd stond. De vier nieuwe helikopters zijn voorzien van de meest moderne technische snufjes. De trainingsvluchten zijn nodig voor het onderhouden van de vaardigheden van de piloten.

Tijdens de trainingsvluchten blijft de helikopter die normaal op Eelde gestationeerd staat, de PH-DOC, gewoon paraat staan.

Martin Nuver maakte een filmpje van de trainingsvlucht:

Deel dit artikel: