RUG garandeert: Al het onderwijs komt online

Het collegejaar van de Rijksuniversiteit Groningen gaat aanstaande maandag weer van start. Een nieuw jaar, met nog steeds hetzelfde coronavirus wat zorgt voor uitdagingen om het onderwijs goed te verzorgen. Zo moeten alle colleges online beschikbaar komen. 

Op enkele practica en groepsbijeenkomsten na, zal al het onderwijs online beschikbaar komen. Bij sommige colleges zullen wel studenten aanwezig kunnen zijn, maar ook die moeten online komen. “Niet alle studenten uit het buitenland kunnen direct naar Nederland komen. Of wanneer je ziek bent en even thuis moet blijven, moet je het onderwijs gewoon kunnen blijven volgen, “aldus woordvoerder van de RUG Jorien Bakker.

Ook wordt de laatste hand gelegd aan de uitbreiding van de Aletta Jacobshal op het Zernike Complex. Door de uitbreiding zijn er meer mogelijkheden om colleges te organiseren waar studenten fysiek aanwezig kunnen zijn.