Jongeren praten met Provinciale Staten over corona

nieuws
Foto: Andor Heij

Provinciale Staten wil van jongeren weten hoe zij denken over Groningen in coronatijd. Dat kan via de vlog of mail. Ook komt er een digitale editie van ‘Praten met de Staten’.

Het gaat om vragen als: lukt het straks nog om een stageplek te vinden, hoe kun je veilig naar je werk of opleiding, en hoe kun je genoeg afstand houden tijdens het uitgaan. De statenleden roepen jongeren op om een vlog of mail te sturen met hun ideeën voor onze provincie na corona. Dat kan tot en met 11 september.

Daarnaast hebben de Staten een aantal jongeren gevraagd hun ideeën toe te lichten tijdens een digitale editie van Praten met de Staten, op 18 september. De resultaten daarvan worden meegenomen naar de commissievergadering van 23 september.

Tijdens Praten met de Staten gaan Statenleden in gesprek met jongeren via een video-verbinding. Het gaat dan om de veranderingen in hun leefwereld sinds de uitbraak van het coronavirus. Daarbij komen zaken als vrije tijd, klimaat, energie en openbaar vervoer aan de orde. Deze editie is die vanaf 10.00 uur live te volgen via de provinciale website. Meer informatie is te vinden op www.pratenmetdestaten.nl