Groningen City Club: mondkapjes om tweede coronagolf te voorkomen

Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, vindt dat de discussie over mondkapjes in winkels en de horeca in Groningen snel gestart moet worden.

Nu in buurlanden en delen van ons land het virus weer stevig de kop op steekt moet alles op alles gezet worden een regionale lockdown van Groningen te voorkomen. Bos hekelt de overheid en de epidemiologen die maar geen duidelijk advies kunnen geven of mondkapjes helpen het coronavirus te beteugelen. De overheid moet duidelijke normen stellen waar en wanneer mondkapjes op moeten, aldus de GCC-voorman.

Tegelijkertijd vindt Bos dat een brede discussie onder de bevolking gestart moet worden, zodat grotere groepen in de bevolking ook zelf de noodzaak inzien van het dragen van een mondkapje. Bos is voor het dragen van mondkapjes in winkels en horeca, als daarmee een voor de middenstanders rampzalige tweede lockdown voorkomen kan worden.