Dolfijnman aan begin van zwembeweging in diepenring

nieuws
Foto Andor Heij. Hoge der A.

Langzaam door de stad lopen met een koptelefoon op. Je hoort over de dolfijnman, die regelmatig zwemt in de Groninger diepenring.

De dolfijnman heeft medestanders gevonden. Inmiddels zwemt er elke zaterdag een groepje van vijf. ‘Een zwembeweging’.

Je hoort en ziet nog veel meer tijdens de activiteit die Bram Esser voor het Noorderzomerprogramma heeft bedacht. Dat de Hoge der A zo heet omdat daar bij vloed kon worden gelost, bij de Lage der A kon dat bij eb. En dat een aardbeving bij Lissabon tot aan de Groninger diepenring een tsunami veroorzaakte.

Radio 1 besteedt een kwartier aan de uitverkochte wandeling: https://www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-omstreken/onderwerpen/62243-2020-07-23-filosoof-bram-esser-duikt-elke-week-in-de-groningse-gracht  

Deel dit artikel: