Drinkwater binnenstad veertien meter diep onder Reitdiep door

nieuws
Foto: Denise Humalda

Het Waterbedrijf start 8 juni een megaklus om een belangrijke transportleiding voor de binnenstad te herstellen. Veertien meter diep onder het Reitdiep door.

Er komt een nieuwe leiding onder de kademuren van de Noorderhaven en Reitdiepskade en in de bodem van het Reitdiep. Dat gebeurt zonder graafwerk met zogeheten horizontaal gestuurde boring, tweehonderd meter lang en veertien meter diep. Van Lage der A tot de Werfstraat.

De groenstrook langs de Noorderbinnensingel (foto) wordt een assemblageplaats voor de boorleiding. Deze straat wordt enkele weken afgesloten en de parkeerplekken daar vervallen dan.  De Werfstraat, Reitdiepskade en Lage der A  worden naar verwachting vijf weken afgesloten.

Het Waterbedrijf hoopt de hele klus voor de bouwvak geklaard te hebben.