Drie nieuwe locaties voor Tiny Forests

nieuws

Het gemeentebestuur heeft drie mogelijke locaties aangewezen voor de aanleg van Tiny Forests. Een Tiny Forest is een klein, dichtbegroeid inheems bos.

De drie locaties zijn het Molukkenplantsoen, de Graaf Adolfstraat en de omgeving van CBS De Borg in Haren. De locaties zijn onder voorbehoud, omdat er nog afstemming moet plaatsvinden met omwonenden en omliggende scholen. Het betreft een landelijk project waarbij twaalf partnergemeentes samen met het iVN, bewoners en scholen zich inzetten voor een Tiny Forest.

Het bos heeft de grootte van een tennisveld en heeft een educatieve en ecologische waarde. Door het gebruik van inheemse soorten levert het een bijdrage aan de lokale biodiversiteit. Ook kan een Tiny Forest hittestress en wateroverlast verminderen. Elk bos krijgt ook een buitenleslokaal, waar betrokken scholen en hun leerlingen gebruik van kunnen maken.

De kosten voor de aanleg bedragen 60 duizend euro. De gemeente en het iVN betalen ieder de helft. De eerste twee bossen worden komend najaar aangelegd, de derde komt volgend voorjaar. Groningen heeft al een Tiny Forest, in de wijk Gravenburg.

Deel dit artikel: