Video – Hol met moedervos en zes vossepups onder Groningse woning

Een prachtig schouwspel voltrekt zich iedere ochtend voor het slaapkamerraam van Joke Sorgdrager uit Groningen. Een moedervos besloot haar nest onder haar huis te bouwen en haar zes pups rond het huis groot te brengen. 

Sorgdrager filmde de dieren en stuurde de video naar het BNN/VARA-programma ‘Vroege Vogels’. Elke ochtend vechten de jonge vosjes  om wat hun moeder die nacht heeft gevangen. ’s Avonds spelen de pups op het grasveld voor haar raam.

Toch is het niet alleen maar plezier: “Ze maken ’s nachts veel lawaai en de prooien zorgen voor stank en vliegen rond het huis. Ook zijn er al meerdere kippen uit de buurt gesneuveld.”

Vermoedelijk vertrekken de vosjes over een week of twee week bij het huis, als de pups groot genoeg zijn om zelf te gaan jagen.

Deel dit artikel: