Vanaf juli commissaris voor supporterszaken in RVC van FC Groningen

De Raad van Commissarissen (RvC) van FC Groningen gaat op zoek naar een kandidaat-lid dat supportersaangelegenheden in zijn of haar takenpakket krijgt. Dat meldt de club op de website.

Met de aanstelling van de nieuwe commissaris geeft FC Groningen gehoor aan de wens van Stichting “Ons Groningen”. Die pleit al sinds de ‘informele’ oprichting van deze stichting (in maart vorig jaar) voor de aanstelling van een dergelijke functionaris.

“FC Groningen is van ons allemaal. Het is daarom een goede ontwikkeling om de supporters een rol te geven bij de samenstelling van de RVC”, aldus Marco Out, voorzitter van het Stichtingsbestuur. Ook John de Jonge, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, is blij met het besluit. “Ik roep eenieder op, die zich serieus herkend in het opgestelde profiel, om zich bij ons te melden. Wij zijn heel enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling op supportersgebied.” Ook Wouter Gudde, algemeen directeur van de club, is blij met het besluit: “Het is goed dat de rol van de supporters binnen de RVC is verankerd.”

Aan het eind van het seizoen verloopt de termijn van Edward Wielens als lid van de RvC . Daardoor ontstaat per 1 juli 2020 de mogelijkheid om in overleg met “Ons Groningen” een commissaris te benoemen. Vanaf 1 juli gaat een voordrachtcommissie, bestaande uit twee leden van de RvC en twee bestuursleden van Ons Groningen, een voorstel doen voor de benoeming van een commissaris.

Mensen die zich herkennen in het opgestelde profiel kunnen zich vóór 21 mei melden bij de voordrachtcommissie via een e-mail aan de Stichting ‘Ons Groningen’ (via info@onsgroningen.com).