Politie komt dinsdag met nieuwe informatie over inbraak Jaspisstraat in Opsporing Verzocht

nieuws
Camerabeeld van de inbreker Foto: Politie

De politie heeft nieuwe informatie binnen gekregen over de inbraken aan de Jaspisstraat in Vinkhuizen en de Goldbergstraat in Leek. In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond wordt duidelijk om wat voor nieuwe informatie het gaat.

De inbraken vonden plaats op 24 en 25 januari jongstleden, respectievelijk aan de Jaspisstraat in Groningen en aan de Goldbergsingel in Leek. In de Jaspisstraat werden, op 24 januari, onder andere sieraden, cosmetica, schoenen en kleding gestolen. Om bij de woning te komen klommen de inbrekers over de tuindeur. Aan de achterzijde werd een raam opengebroken waardoor de twee personen naar binnen klommen.  Een dag later probeerde dezelfde man in te breken aan de Goldbergsingel in Leek. Het politieonderzoek wijst uit dat dezelfde inbrekers betrokken waren bij beide incidenten. De inbraken vonden plaats tussen 17.00 uur en 19.00 uur, terwijl de bewoners niet thuis waren.

Bij de woning in de Goldbergsingel lukte het de inbrekers niet om binnen te komen. Bewakingscamera maakten opnames van de verdachten. De bewoners konden met behulp van hun mobiele telefoon ‘live’ meekijken met de inbraak. De politie was zeer snel ter plaatse, maar de inbrekers werden niet meer aangetroffen.

De politie wil graag weten wie de inbrekers zijn of waar zijn verblijven. De politie is te bereiken via 0900 8844 of als u anoniem wilt blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800 – 7000. Opsporing Verzocht is dinsdavond om 20.30 uur te zien op NPO1.